Aarhus Sundhedscenter tilbyder løbestilsanalyse af specialicerede fysioterapeuter både med henblik på forebyggelse og behandling af skader men også med henblik på præstationsfremme.

Hvad er en løbestilsanalyse?
Løbestilsanalyse ved Aarhus Sundhedscenter er en specialiceret fysioterapeutisk analyse af, hvordan du som løber bevæger dig under løb ved forskellige hastigheder. Fysioterapeuten har udvidet uddannelse og viden indenfor kroppens biomekanik som han/hun bruger når hun analyserer din løbestil. Løbestilsanalyse er ligeledes et værktøj for dig til at du kan forbedre dit løb tidsmæssigt eller med henblik på at undgå skader. Løbestilsanalysen kan ligeledes bruges på at få bugt med en nuværende skade.

Er en løbestilsanalyse relevant for dig?
En løbestilsanalyse er relevant, hvis du tidligere har døjet med skader og er bange for at en skade vil forstyrre dine løberelevante mål. Vi anbefaler også en løbestilsanalyse til dem der ikke helt føler at de har opnået den løbepotentiale de tror de kan opnå. Små ændringer på forskellige løbeparametre kan ændre løbepræstationen og løbeoplevelsen gevaldigt. Løbestilsanalyse er ligeledes nyttigt for dig der blot ønsker viden om egen løbestil eller hvilke typer sko du skal kigge efter.

Hvad får du ud af en løbestilsanalyse?
Her ved Aarhus Sundhedscenter får du et komplet billede af hvilke faktorer der spiller ind i at du løber som du gør. Du får at vide hvad du selv kan forbedre ift. styrke af muskelgrupper, asymmetri, smidighed, køb af såler og sko samt hvordan du skal træne. Vi informerer dig om hvad vi i huset yderligere evt. kan gøre fordig både med henblik på præstationsfremme eller skadesbehandling. Vi giver dig ligeledes et indblik i årsager til evt. skader og hvordan du hurtigts og bedst muligt kommer over den.

Hvordan foregår en løbestilsanalyse?
En løbestilsanalyse tager altid udgangspunkt i en grundig løbe eller sygdomshistorie. Herefter bliver du undersøgt helhedsorienteret med henblik på styrke og led- og muskelbevægelighed i hele kroppen. Under selve løbestilsanalysen bliver du kigget på og filmet løbe på et løbebånd fra alle vinkler under forskellige hastigheder. Herefter drages der konklusioner på hvad er godt og hvad kan forbedres. Du får en præstation af ovenstående sammen med konklusion og øvelser rettet mod genoptræning eller præstationsfremme af dit løb.

 

Løbestilsanalyse

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Google+ Icon
  • Black YouTube Icon

© 2017 Aarhus Sundhedscenter.  Aarhus Sundhedscenter